Webdesign voor beginners

Als je carrière wilt maken in webdesign, is het belangrijk om te beginnen met een goed begrip van wat een goed visueel ontwerp is. De beste plek om te beginnen is de cursus Visueel ontwerp van Skillcrush.

Gebruik een wireframe om uw website te ontwerpen
Een wireframe is de eerste stap in het creëren van het ontwerp van uw website. Het is een visuele blauwdruk die de informatiestructuur van uw website weergeeft, van homepage tot conversie-eindpunt. Het dient ook als basis voor al uw andere ontwerpwerkzaamheden.

Leer kleur te gebruiken in UI-ontwerp
Kleur speelt een grote rol in de gebruikerservaring en kan helpen het verhaal van uw site te vertellen. Het is essentieel om de juiste kleurencombinaties en lettertypen voor uw site te kiezen.

U kunt leren hoe u kleur kunt gebruiken in UI-ontwerp door te beginnen met wat basiskleurtheorie. Het is ook de moeite waard om lettertypen te leren gebruiken, omdat ze een belangrijke rol spelen bij het communiceren van informatie en branding.

HTML & CSS om uw website te bouwen
Als u een ontwerper wilt worden die websites vanaf nul kan bouwen, moet u weten hoe u HTML en CSS moet lezen en schrijven. Dit zijn de talen die het web aandrijven en de basis vormen van elke website.

JavaScript om complexe animaties te maken
Naast het leren van HTML en CSS moet u ook leren programmeren in JavaScript, de taal achter parallax-animaties en andere geavanceerde gebruikersinteracties. Er zijn tal van bronnen om u te helpen deze programmeertaal te leren, waaronder Learn JS en Tuts+.

Translated with DeepL

Scroll to Top